Opbygning

Opbygning

Uddannelsen er opbygget som en cyklus, der følger årstiden og vejret. Indholdet i uddannelsen kan derfor forskyde sig alt efter om vinteren varer længe, sommer kommer tidligt osv.

Her ser du i overskrifter årets gang på madgartneruddannelsen:

Marts 
  • Konstruktion - etablering af bede/drivhuse
  • Forspiring, såning
  • Teori - introducerende
  • Køkkenhygiejne
  • Fagterminologi
  • Råvarekendskab
April
  • Tilsåning (løbende)
  • Teori – og gartneridentitet (hvad er det at være gartner)
  • Besøg på andre typer gartnerier.
Maj
  • Tilsåning (løbende)
  • Plantning
  • Pleje (vanding,gødskning, lugning)
  • Høst (begyndende)
Juni
  • Smagning og krydring
  • Vanding
  • Lugning
  • Plantesundhed (skadedyr m.m.)
  • Praktik
Juli     Ferie
August
  • Vanding
  • Lugning
  • Høst – egne + byvilde frugter og bær.
  • Besøg på forskellige typer gartnerier
September
  • Høst
  • Forarbejdning
  • Indsamling af frø
  • Bålmad
  • Råvareklargøring
Oktober
  • Høst
  • Vinterklargøring
  • Genbesøg på andre typer af gartnerier, haver m.v.
  • Grønsagsgastronomi
November
  • Traditionel konservering
  • Fermentering
  • Syltning
  • Henkogning
December
  • Røgning
  • Bagning
  • Faglig formidling
Januar
  • Grønsagsretter, tilberedning
  • Saltning
  • Forebredelse til afsluttende opgave
Februar
  • Repetition
  • Afsluttende opgave