Madgartner

Som elev på madgartner uddannelsen er du med til at etablere drivhuse og højbede, samt at dyrke og høste grøntsager, frugt, bær og krydderurter. Det foregår primært forår og efterår, hvor du kommer til at være ude i den friske luft og arbejde fysisk.

I vinterhalvåret foregår uddannelsen i et køkken i Glad Mad. Her vil du blive undervist i tilberedning af råvarer til madretter eller forråd i form af syltning, henkogning og tørring.

Uddannelsen indebærer også studieture og praktikforløb på gartnerier og by- og skolehaver, hvor du lærer at formidle din viden til besøgende - det kan foreksempel være elever fra en folkeskole.

Som uddannelse til madgartner, arbejder du i den 1-årige uddannelse hen mod en række kompetencemål (niveau 3 i den nationale kvalifikationsramme).