Indhold

Eleverne på madgartner uddannelsen præsenteres gennem sæsonen for en række fagområder, bl.a. plantedyrkning, plantekendskab og høst. Ved at følges med en gartneruddannet faglærer rundt på de relevante dyrkningssteder, lærer eleverne gennem praksis og gennem samtaler med faglæreren og de øvrige elever fx. at så, luge og høste.

For maddelen gælder på samme vis, at eleverne undervises af en kokkeuddannet faglærer igennem praktisk deltagelse i et køkken i Glad Mad. De fagområder, der vedrører klargøring og grundtilberedning, undervises der primært i i vintermånederne. Eleven bliver introduceret til de forskellige grundtilberedningsmetoder i forsommeren. Om efteråret arbejdes der mere koncentreret i køkkenet med koncerveringsmetoderne, og når vinteren kommer er eleverneklar til at forarbejde egne afgrøder.

Efter den 1-årige uddannelse kan en madgartner i samarbejde med en gartner:

• så, passe og høste grønsager og krydderurter, der vokser såvel i højbede, hængebede, drivhuse som på friland
  • samle, sylte og tørre dyrkede såvel som vilde grønsager, bær og krydderurter
  • sylte, henkoge, tørre og fermentere råvarer, så de kan holde sig vinteren over
  • tilberede lette retter, hvori de dyrkede og tilberedte råvarer indgår
  • vise og fortælle elever og andre gæster i haver og gartnerier om det de ved som madgartnere.