Madgartner - ny uddannelse start marts 2015

Det myldrer frem med grønne oaser i København. Der dyrkes urter og grønsager i højbede og drivhuse på tage, langs de grønne cykelstier og i baggårde, hvor der tidligere var asfalt og beton.

Glad Fagskole starter en ny uddannelse til madgartner, hvor unge kan tilegne sig kompetencer, der peger ind i mere uddannelse eller job inden for ’bygartneri’.

På uddannelsen til madgartner er eleverne med til at etablere drivhuse og højbede og til at dyrke og høste grønsager, frugt, bær og krydderurter. Det foregår primært forår og efterår, hvor eleverne er ude i den friske luft og arbejder fysisk.

I vinterhalvåret foregår uddannelsen i et køkken i Glad Mad.  Her undervises eleverne i tilberedning af råvarer til madretter eller forråd i form af syltning, henkogning og tørring.

Uddannelsen indebærer også studieture og praktikforløb på gartnerier og i by- og skolehaver, hvor eleverne lærer at formidle deres egen viden til besøgende – det kan for eksempel være elever fra en folkeskole.