Ny 2-årig Flex Uddannelse med start august 2018

Glad Fonden søsætter i samarbejde med Aarhus, Esbjerg og Københavns Kommune et ambitiøst uddannelsesprojekt, der tilbyder en 2-årig erhvervsrettet uddannelse til 100 unge. En donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond muliggør projektet.

Fra august 2018 tilbydes unge med et kognitivt handicap en 2-årige Flex Uddannelse. De unge kan blandt andet vælge uddannelse, der retter sig mod beskæftigelse indenfor køkken, butik, lager og udendørs vedligehold. Hvilke uddannelser, der udbydes i de tre byer, ligger helt fast i begyndelsen af marts 2018.

Anbefalinger på baggrund af forsøgsprojekt

Glad Fonden har opsummeret erfaringerne fra 3 1/2 års forsøg med kompetencegivende uddannelse på særlige vilkår.

Det konkluderes at uddannelse til unge med funktionsnedsættelse nytter.

Glad Fonden giver en række anbefalinger til, hvordan uddannelse kan tilrettelægges på mindre hold med en fast faglærere på en virksomhed, så de unge opnår et kompetenceniveau, hvor de kan tage ansvar for afgrænsede, rutineprægede arbejdsprocesser inden for den branche, de er uddannet til.

Notatet kan læses i sin fulde længde her: Notat.pdf

Konference på Christiansborg - kort version

Uddannelse og beskæftigelse til unge med funktionsnedsættelse var i fokus på konference på Christiansborg den 16. november 2016.

Konferencen tog afsæt i resultaterne fra 3 1/2  års forsøgsprojekt i Glad Fagskole med kompetencegivende uddannelse på særlige vilkår.

Glad Fonden fremlagde resultaterne fra projektet og spurgte et panel med politikere, en jobcenterchef og en forsker om denne gruppe unge skal have mulighed for kompetencegivende uddannelse? Se filmen ovenfor og hør hvad politikerne svarede. Dette er den korte version - en længere følger.

Hvad siger virksomhederne?

Glad Flex Uddannelsen er gennemført i tæt samarbejde med virksomheder. Nogle private virksomheder og offentlige arbejdspladser har dannet rammme for en uddannelse. Andre har haft elever fra projektet i praktikker i 1-4 uger. På denne video fortæller de om deres erfaringer med de unge i uddannelsesforløbet og om de kan forestille sig at ansætte de unge på baggrund af 1 års kompetencegivende uddannelse.

Mød to elever fra Glad Flex Uddannelsen

Hvordan gik det med de elever, der deltog i Glad Flex Uddannelse - et forsøg med kompetencegivende uddannelse til unge med funktionsnedsættelse? Mød to af de unge i denne film, der blev vist på konference på Christiansborg den 16. november, hvor Glad Fonden præsenterede resultaterne af uddannelsesforsøget.