Syv hold påbegynder en Flex Uddannelse 6. august 2018

Mandag den 6. august går den nye 2-årige Flex Uddannelse i luften

45 unge påbegynder uddannelse inden for: 

  • Butik - i samarbejde med Føtex, Salling Groups samt Superbrugsen
  • Grøn service  - i samarbejde med Markservice, Københavns Lufthavne A/S
  • Køkken - i samarbejde med Glad Mad i KU.BE et Aktivitets- og Bevægelseshus og Compass Group i køkkenet på UC-Syd

Anbefalinger på baggrund af forsøgsprojekt

Glad Fonden har opsummeret erfaringerne fra 3 1/2 års forsøg med kompetencegivende uddannelse på særlige vilkår.

Det konkluderes at uddannelse til unge med funktionsnedsættelse nytter.

Glad Fonden giver en række anbefalinger til, hvordan uddannelse kan tilrettelægges på mindre hold med en fast faglærere på en virksomhed, så de unge opnår et kompetenceniveau, hvor de kan tage ansvar for afgrænsede, rutineprægede arbejdsprocesser inden for den branche, de er uddannet til.

Notatet kan læses i sin fulde længde her: Notat.pdf

Konference på Christiansborg - kort version

Uddannelse og beskæftigelse til unge med funktionsnedsættelse var i fokus på konference på Christiansborg den 16. november 2016.

Konferencen tog afsæt i resultaterne fra 3 1/2  års forsøgsprojekt i Glad Fagskole med kompetencegivende uddannelse på særlige vilkår. 

Glad Fonden fremlagde resultaterne fra projektet og spurgte et panel med politikere, en jobcenterchef og en forsker om denne gruppe unge skal have mulighed for kompetencegivende uddannelse? Se filmen ovenfor og hør hvad politikerne svarede. Dette er den korte version - en længere følger.

Hvad siger virksomhederne?

Glad Flex Uddannelsen er gennemført i tæt samarbejde med virksomheder. Nogle private virksomheder og offentlige arbejdspladser har dannet rammme for en uddannelse. Andre har haft elever fra projektet i praktikker i 1-4 uger. På denne video fortæller de om deres erfaringer med de unge i uddannelsesforløbet og om de kan forestille sig at ansætte de unge på baggrund af 1 års kompetencegivende uddannelse.

 

Sider