Syv hold påbegynder en Flex Uddannelse 6. august 2018

Mandag den 6. august går den nye 2-årige Flex Uddannelse i luften

45 unge påbegynder uddannelse inden for:

• Butik - i samarbejde med Føtex, Salling Groups samt Superbrugsen
  • Grøn service  - i samarbejde med Markservice, Københavns Lufthavne A/S
  • Køkken - i samarbejde med Glad Mad i KU.BE et Aktivitets- og Bevægelseshus og Compass Group i køkkenet på UC-Syd

Program til konference på Christiansborg den 16. november

Uddannelse og beskæftigelse til unge med funktionsnedsættelse

Kan kompetencegivende uddannelse øge inklusion af unge med funktionsnedsættelse?

Glad Fonden har gennemført et forsøg med kompetencegivende uddannelse - Glad Flex Uddannelse -  som viser, at uddannelse til målgruppen nytter.

På konferencen stilles der skarpt på følgende spørgsmål:

• Hvordan kan et erhvervsrettet uddannelsestilbud se ud?
  • Hvad skal der til, for at uddannelse til de unge medfører beskæftigelse?
  • Kan et uddannelsestilbud til unge med funktionsnedsættelse fremadrettet integreres i det samlede billede af erhvervsrettede ungdomsuddannelser (EUD, EGU, KUU, PBE)?
  • Har samfundet råd til  at investere i kompetencegivende uddannelse til denne gruppe unge?

AV-team eleverne bestod eksamen

AV-eleverne havde selvstændigt produceret en film, og fortalte censorerne om processen samt viste en række tidligere produktioner, hvor de enten har stået for kamera, lyd eller klipning. De bestod med bravour.

På billedet poserer de sammen med deres faglærer og vejleder.

Køkkeneleverne har bestået

På årets længste dag var Glad Flex eleverne på køkkenlinjen til eksamen med ekstern censor fra Erhvervsskolen Nordsjælland. Det gik fantastisk. Eleverne imponerende både censor men faktisk også deres egne faglærere. Køkkeneleverne skulle producere brød, en ret eller serviceopgaver indenfor to timer. Her bliver eleverne fejret af det øvrige personale i Glad Mad på virksomheden Foss, hvor deres uddannelse er gennemført i gode omgivelser.