Ny 2-årig Flex Uddannelse med start august 2018

Glad Fonden søsætter i samarbejde med Aarhus, Esbjerg og Københavns Kommune et ambitiøst uddannelsesprojekt, der tilbyder en 2-årig erhvervsrettet uddannelse til 100 unge. En donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond muliggør projektet.

Fra august 2018 tilbydes unge med et kognitivt handicap en 2-årige Flex Uddannelse. De unge kan blandt andet vælge uddannelse, der retter sig mod beskæftigelse indenfor køkken, butik, lager og udendørs vedligehold. Hvilke uddannelser, der udbydes i de tre byer, ligger helt fast i begyndelsen af marts 2018.

Program til konference på Christiansborg den 16. november

Uddannelse og beskæftigelse til unge med funktionsnedsættelse

Kan kompetencegivende uddannelse øge inklusion af unge med funktionsnedsættelse?

Glad Fonden har gennemført et forsøg med kompetencegivende uddannelse - Glad Flex Uddannelse -  som viser, at uddannelse til målgruppen nytter.

På konferencen stilles der skarpt på følgende spørgsmål:

• Hvordan kan et erhvervsrettet uddannelsestilbud se ud?
  • Hvad skal der til, for at uddannelse til de unge medfører beskæftigelse?
  • Kan et uddannelsestilbud til unge med funktionsnedsættelse fremadrettet integreres i det samlede billede af erhvervsrettede ungdomsuddannelser (EUD, EGU, KUU, PBE)?
  • Har samfundet råd til  at investere i kompetencegivende uddannelse til denne gruppe unge?

AV-team eleverne bestod eksamen

AV-eleverne havde selvstændigt produceret en film, og fortalte censorerne om processen samt viste en række tidligere produktioner, hvor de enten har stået for kamera, lyd eller klipning. De bestod med bravour.

På billedet poserer de sammen med deres faglærer og vejleder.

Køkkeneleverne har bestået

På årets længste dag var Glad Flex eleverne på køkkenlinjen til eksamen med ekstern censor fra Erhvervsskolen Nordsjælland. Det gik fantastisk. Eleverne imponerende både censor men faktisk også deres egne faglærere. Køkkeneleverne skulle producere brød, en ret eller serviceopgaver indenfor to timer. Her bliver eleverne fejret af det øvrige personale i Glad Mad på virksomheden Foss, hvor deres uddannelse er gennemført i gode omgivelser.